HOT-INFO

p. Eliza Kurowska
Odsłony: 6318
Opłaty  Alergeny

JADŁOSPIS DLA SZKOŁY - OBIADY

 

Poniedziałek 18.03.2019r.
Zupa koperkowa (1,7,9*)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (1*), ryż
Sok

 

Wtorek 19.03.2019r.
Zupa kalafiorowa (1,7,9*)
Polędwiczki wp w panierce (1,3,7*), ziemniaki, surówka z kapusty białej z kukurydzą i majonezem (3*)
Kompot, owoc

 

Środa 20.03.2019r.
Rosół z makaronem (1,3,9*)
Schab w sosie musztardowym (1,10*), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką
Sok

 

Czwartek 21.03.2019r.
Pomidorowa z ryżem (1*)
Udzik z kurczaka w panierce (1,3,7*), ziemniaki, marchew gotowana (1,7*)
Kompot, owoc


Piątek 22.03.2019r.
Zupa ogórkowa (1,7,9*)
Makaron z truskawkami i śmietaną (1,3,7*)
Kompot


 

Jadłospis dla zerówek 10-godzinnych

 

Poniedziałek 18.03.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Zupa koperkowa (1,7,9*), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (1*), ryż, sok
Podwieczorek: drożdżówka (1,3,7*), budyń (7*)

 

Wtorek 19.03.2019
Śniadanie: Grahamka z masłem (1,3,7*), kiełbasa szynkowa, sałata, papryka, kakao (7*)
Obiad: Zupa kalafiorowa (1,7,9*), polędwiczki wp w panierce (1,3,7*), ziemniaki, surówka z kapusty białej z kukurydzą (3*), kompot, owoc
Podwieczorek: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), nuggetsy (1,3), keczup (10*), herbata z cytryną

 

Środa 20.03.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), polędwica sopocka, sałata ogórek, kawa zbożowa (7*)
Obiad: Rosół z makaronem (1,3,7,9*), schab w sosie musztardowym (1,3*), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i papryki, sok
Podwieczorek: Ciastka owsiane (1,3,7*), kisiel

 

Czwartek 21.03.2019
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka z masłem (1,3,7*), miód, herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9*), udzik w panierce (1,3,7*), ziemniaki, marchew gotowana (1,7*), kompot, owoc
Podwieczorek: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), pasztet dr (1*), pomidor, herbata owocowa

 

Piątek 22.03.2019
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1,3,7*), ser biały (7*), dżem, herbata z cytryną
Obiad: Zupa ogórkowa (1,7,9*), makaron z truskawkami i śmietaną (1,3,7*), kompot
Podwieczorek: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).

 

Kategoria: