HOT-INFO

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

PŁATNOŚĆ ZA M-CE MAJ I CZERWIEC

Należność za m-c czerwiec została wysłana na dziennik elektroniczny.

0a i 0b dostaną informacje na koniec roku szkolnego.

Informacje odnośnie płatności za miesiąc zosatły wysyłane indywidulanie na dziennik elektroniczny do rodziców i opiekunów w dniu 31 maja. Dzieci z grup "0" dostały informację w zeszytach do korespondencji.

W związku ze zbliżającym się zakończeniem roku szkolnego i potrzeby zamknięcia płatności za ten rok informacje o płatnościach za czerwiec będą wysyłane w dniach 10-11 czerwca. W tym wypadku bardzo proszę o uregulowanie wszelkich zobowiązań z tego tytułu do końca roku szkolnego!

W związku z powyższą informacją wszelkie planowane nieobecności na obiadach można zgłosić tylko do 7 czerwca! Po tym czasie odpisy nie będą uwzględniane.

 

STAWKA ŻYWIENIOWA

-dla oddziałów Przedszkolnych 0a i 0b wynosi 7,00 zł

-dla uczniów 0c, klas SP i oddziałów gimnazjalnych wynosi 3,50 zł


ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO I TERMINU PŁATNOŚCI
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
95 9226 0005 0024 4616 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

Opłatę dokonujemy z DOŁU, tzn. do dnia 10 następnego miesiąca po miesiącu żywionym

 

REZYGNACJA Z OBIADÓW

Całkowitą rezygnację dziecka z obiadów należy zgłosić w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.

 

ZGŁOSZENIE NIEOBECNOŚCI W PRZYPADKU CHOROBY

Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 758-21-22 wew. 115 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność, a w szczególnych przypadkach do godz. 9:00 tego samego dnia.
Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy płatności.


 

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

p. Eliza Kurowska
Kategoria:
Opłaty  Alergeny

JADŁOSPIS DLA SZKOŁY - OBIADY

 

Poniedziałek 10.06.2019r.

Zupa pieczarkowa (1,7,9*)
Spaghetti z mięsem mielonym (1,3,7,9*)
Sok

 

Wtorek 11.06.2019r.

Zupa szczawiowa z jajkiem (1,3,7,9*)
Filet z kurczaka, ryż, surówka z marchwi (3*)
Kompot, owoc

 

Środa 12.06.2019r.
Krupnik (1,9*)
Kotlet schabowy (1,3*), ziemniaki, pomidor z ogórkiem konserwowym i cebulką czerwoną
Kompot

 

Czwartek 13.06.2019r.
Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9*)
Indyk w sosie koperkowym (1*), ziemniaki, fasolka szparagowa (1,7*)
Kompot


Piątek 14.06.2019r.
Zupa jarzynowa (1,7,9*)
Naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami (1,3,7*)
Kompot


 

Jadłospis dla zerówek 10-godzinnych

 

Poniedziałek 10.06.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), schab pieczony, pomidor, kakao (7*)
Obiad: Zupa pieczarkowa (1,7,9*), spaghetti z mięsem mielonym (1,3,7,9*), sok
Podwieczorek: chałka (1,3,7*), budyń

 

Wtorek 11.06.2019
Śniadanie: Bułka kajzerka z masłem (1,3,7*), dżem, miód, kawa zbożowa (7*)

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem (1,3,7,9*), filet z kurczaka, ryż, surówka z marchwi (3*), kompot, owoc
Podwieczorek: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), szynka wp, papryka, rzodkiewka, herbata z cytryną

 

Środa 12.06.2019
Śniadanie: chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), jajecznica ze szczypiorkiem herbata z cytryną
Obiad: Krupnik (1,9*), kotlet schabowy (1,3,7*), ziemniaki, pomidor z ogórkiem konserwowym i cebulką czerwoną, kompot
Podwieczorek: Sernik na zimno na biszkoptach z galaretką i truskawkami (1,3,7*)

 

Czwartek 13.06.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), polędwica dr, ogórek, kakao (7*)
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9*), indyk w sosie koperkowym (1*), ziemniaki, fasolka szparagowa (1,7*), kompot
Podwieczorek: drożdżówka, soczek

Piątek 14.06.2019
Śniadanie: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), ser żółty (7*), pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Zupa jarzynowa (1,7,9*), naleśniki z serem, śmietaną i truskawkami (1,3,7*), kompot
Podwieczorek: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), jajko na twardo, rzodkiewka, herbata z cytryną

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).