HOT-INFO

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

PŁATNOŚĆ ZA M-C LUTY

Kwota do zapłaty za m-c luty JEST DOSTĘPNA W WIADOMOŚCIACH W DZIENNIKU ELEKTRONICZNYM. Osoby, które dostały więcej niż jedną wiadomość (mają więcej niż jedno dziecko na obiadach) - pierwsza wiadomość oznacza dziecko z młodszej klasy

Jeżeli ktoś nie dostał wiadomości - proszę o kontakt z intendentem w celu ustalenia kwoty.

Bardzo proszę osoby, które zapłaciły za luty, aby w marcu nie płaciły, tylko poczekały z płatnością do kwietnia.

Odziały 0a, 0b i 0c dostanę informację o płatności za pośrednictwem wychowawcy.

 

STAWKA ŻYWIENIOWA

-dla oddziałów Przedszkolnych 0a i 0b wynosi 7,00 zł

-dla uczniów 0c, klas SP i oddziałów gimnazjalnych wynosi 3,50 zł


ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO I TERMINU PŁATNOŚCI
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
95 9226 0005 0024 4616 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

Opłatę dokonujemy z DOŁU, tzn. do dnia 10 następnego miesiąca po miesiącu żywionym

 

REZYGNACJA Z OBIADÓW

Całkowitą rezygnację dziecka z obiadów należy zgłosić w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.

 

ZGŁOSZENIE NIEOBECNOŚCI W PRZYPADKU CHOROBY

Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 758-21-22 wew. 115 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność, a w szczególnych przypadkach do godz. 9:00 tego samego dnia.
Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy płatności.


 

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

p. Eliza Kurowska
Kategoria:
Opłaty  Alergeny

JADŁOSPIS DLA SZKOŁY - OBIADY

 

Poniedziałek 18.03.2019r.
Zupa koperkowa (1,7,9*)
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (1*), ryż
Sok

 

Wtorek 19.03.2019r.
Zupa kalafiorowa (1,7,9*)
Polędwiczki wp w panierce (1,3,7*), ziemniaki, surówka z kapusty białej z kukurydzą i majonezem (3*)
Kompot, owoc

 

Środa 20.03.2019r.
Rosół z makaronem (1,3,9*)
Schab w sosie musztardowym (1,10*), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem i papryką
Sok

 

Czwartek 21.03.2019r.
Pomidorowa z ryżem (1*)
Udzik z kurczaka w panierce (1,3,7*), ziemniaki, marchew gotowana (1,7*)
Kompot, owoc


Piątek 22.03.2019r.
Zupa ogórkowa (1,7,9*)
Makaron z truskawkami i śmietaną (1,3,7*)
Kompot


 

Jadłospis dla zerówek 10-godzinnych

 

Poniedziałek 18.03.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), kiełbasa żywiecka, sałata, pomidor, herbata z cytryną
Obiad: Zupa koperkowa (1,7,9*), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (1*), ryż, sok
Podwieczorek: drożdżówka (1,3,7*), budyń (7*)

 

Wtorek 19.03.2019
Śniadanie: Grahamka z masłem (1,3,7*), kiełbasa szynkowa, sałata, papryka, kakao (7*)
Obiad: Zupa kalafiorowa (1,7,9*), polędwiczki wp w panierce (1,3,7*), ziemniaki, surówka z kapusty białej z kukurydzą (3*), kompot, owoc
Podwieczorek: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), nuggetsy (1,3), keczup (10*), herbata z cytryną

 

Środa 20.03.2019
Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), polędwica sopocka, sałata ogórek, kawa zbożowa (7*)
Obiad: Rosół z makaronem (1,3,7,9*), schab w sosie musztardowym (1,3*), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i papryki, sok
Podwieczorek: Ciastka owsiane (1,3,7*), kisiel

 

Czwartek 21.03.2019
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka z masłem (1,3,7*), miód, herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem (1,7,9*), udzik w panierce (1,3,7*), ziemniaki, marchew gotowana (1,7*), kompot, owoc
Podwieczorek: Chleb alpejski z masłem (1,3,7*), pasztet dr (1*), pomidor, herbata owocowa

 

Piątek 22.03.2019
Śniadanie: Bułka wrocławska z masłem (1,3,7*), ser biały (7*), dżem, herbata z cytryną
Obiad: Zupa ogórkowa (1,7,9*), makaron z truskawkami i śmietaną (1,3,7*), kompot
Podwieczorek: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata owocowa

 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).