HOT-INFO

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Aktualizacja 2.01.2019 r.:

Opłata za posiłki w styczniu wynosi: 63,00 zł - dla uczniów oddziałów szkolnych i 5-godzinnych oddziałów przedszkolnych.

Dla „0” oddziałów 10 - godzinnych opłata ustalana jest indywidualnie po uwzględnieniu dyżuru feryjnego – informacja będzie wklejona do "zeszytu korespondencji z rodzicami".

Proszę przestrzegać terminu płatności – opłatę należy uiścić do 10 lutego 2019r.

ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO!!!!
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
95 9226 0005 0024 4616 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

Wszelkie nadpłaty za okres wrzesień - grudzień będą do odbioru w gotówce u intendenta w pok. nr 8 od 14 stycznia. Proszę o tym pamiętać!

Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 758-21-22 wew. 115 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność, a w szczególnych przypadkach do godz. 9:00 tego samego dnia.
Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy odpisach przy opłacie za następny miesiąc.

Wpłaty w szczególnych przypadkach będą przyjmowane u intendenta pokój nr 8 /parter/.

Płatności za posiłki oddziałów 10 - godzinnych dokonywane są wyłącznie na podany powyżej rachunek bankowy Szkoły Podstawowej nr 1.

Do dnia 11.01.2019 r. intendent jest na zwolnieniu lekarskim.

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

p. Eliza Kurowska
Kategoria:
Opłaty  Alergeny

Jadłospis (niżej pełny jadłospis dla zerówek)

Poniedziałek 14.01.2019r.
Kapuśniak (1,9*)
Spaghetti z mięsem mielonym (1,3*)
Sok, banan

Wtorek 15.01.2019r.
Pomidorowa z ryżem(1,7,9*)
Kotlet drobiowy (1,3,7*), ziemniaki, mizeria (7*)
Kompot

Środa 16.01.2019r.
Krupnik (1,9*)
Kotlet mielony (1,3*), ziemniaki, buraczki zasmażane (1,7*)
Sok

Czwartek 17.01.2019r.
Zupa pieczarkowa (1,7,9*)
Udko z kurczaka (1,3*), ryż, marchew z groszkiem (1,7*)
Kompot, kiwi

Piątek 18.01.2019r.
Zupa zacierkowa (1,7,9*)
Ryba (1,3,4*), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
Sok

 

Jadłospis pełny dla zerówek 10-godzinnych

Poniedziałek 14.01.2019r.
Śniadanie: chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), szynka wp, sałata, pomidor, kakao (7*)
Obiad: Kapuśniak (1,9*), spaghetti z mięsem mielonym (1,3,7*), sok, banan
Podwieczorek: budyń (7*), drożdżówka z jabłkiem (1,3,7*)

Wtorek 15.01.2019r.
Śniadanie: bułka grahamka z masłem (1,3,7*), pasztet drobiowy, papryka, herbata
Obiad: Pomidorowa z ryżem (1,7,9*), kotlet drobiowy (1,3,7*), ziemniaki, mizeria (7*), kompot
Podwieczorek: chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek, herbata

Środa 16.01.2019r.
Śniadanie: chleb alpejski z masłem (1,3,7*), pierś drobiowa wędzona, sałata, pomidor, kakao (7*)
Obiad: Krupnik (1,9*), kotlet mielony (1,3*), ziemniaki, buraczki zasmażane (1,7*), sok
Podwieczorek: chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), kiełbaska na gorąco, keczup, herbata

Czwartek 17.01.2019r.
Śniadanie: płatki miodowe na mleku (1,3,7*), kajzerka z masłem (1,3,7*), ser biały (7*), dżem, herbata
Obiad: Zupa pieczarkowa (1,7,9*), udko z kurczaka, ryż, marchew z groszkiem (1,7*), kompot, kiwi
Podwieczorek: Lubiś (1,3,7*), jogurt owocowy (7*)

Piątek 18.01.2019r.
Śniadanie: Kajzerka z masłem (1,3,7*), ser żółty, pomidor, kakao (7*)
Obiad: Zupa zacierkowa (1,3,9*), Ryba (1,3,4*), ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok
Podwieczorek: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (3,10*), herbata owocowa

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).