HOT-INFO

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

ZAPISY NA OBIADY OD WRZEŚNIA 2019R. NA ROK SZKOLNY 2019/2020

Zapisy na nowy rok szkolny odbywają się od dnia 2 września 2019r.

Należy obowiązkowo wypełnić kartę zgłoszenia na obiady i zostawić u intendenta szkoły w pok. nr 8 na parterze.

Karty zgłoszeniowe dostępne będą w pok. nr 8 oraz w świetlicy szkolnej.

Grupa 0a i 0b dostaną do wypełnienia oświadczenia w sprawie wyżywienia za pośrednictwem wychowawców.

Grupa 0c wypełnia tą sąmą kartę zgłoszenia co pozostali uczniowie indywidualnie.

 

OBIADY WE WRZEŚNIU

Obiady dla całej szkoły wydawane będą od wtorku 3 września.

Dzieci z 0a i 0b otrzymują pełne wyżywienie od poniedziałku 2 września.

 

STAWKA ŻYWIENIOWA

-dla oddziałów Przedszkolnych 0a i 0b wynosi 8,00 zł

-dla uczniów 0c, klas SP wynosi 4,00 zł


ZMIANA NUMERU RACHUNKU BANKOWEGO I TERMINU PŁATNOŚCI
Od stycznia 2019 r. płatności dokonujemy na poniższy numer rachunku bankowego:
95 9226 0005 0024 4616 2000 0010 /Bank Spółdzielczy/
(w tytule płatności należy wpisać: „płatność za obiady”, imię i nazwisko ucznia, klasę).

Opłatę dokonujemy z DOŁU, tzn. do dnia 10 następnego miesiąca po miesiącu żywionym

 

REZYGNACJA Z OBIADÓW

Całkowitą rezygnację dziecka z obiadów należy zgłosić w terminie poprzedzającym nowy miesiąc rozliczeniowy.

 

ZGŁOSZENIE NIEOBECNOŚCI W PRZYPADKU CHOROBY

Nieobecność dziecka na obiedzie można zgłaszać intendentowi szkoły bezpośrednio lub pod numerem telefonu (25) 758-21-22 wew. 115 do godziny 15:30 w dniu poprzedzającym nieobecność, a w szczególnych przypadkach do godz. 9:00 tego samego dnia.
Tylko zgłoszona wcześniej nieobecność dziecka będzie uwzględniana przy płatności.


 

p. Eliza Kurowska
Kategoria:

Lista 14 alergenów występujących w żywności:
1. gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne, arachidowe i produkty pochodne
6. soja i produkty sojowe
7. mleko i produkty pochodne (z laktozą włącznie)
8. orzechy (pozostałe) i produkty pochodne
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca (w tym musztarda)
11. sezam i produkty pochodne
12. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniu powyżej 10mg/l w przeliczeniu na SO2
13. łubin i produkty pochodne
14. mięczaki i produkty pochodne
(Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady UE Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.)

p. Katarzyna Jannasz
Kategoria:
Opłaty  Alergeny

JADŁOSPIS DLA SZKOŁY - OBIADY

 

Poniedziałek 03.02.2020 r.

Zupa koperkowa (1,7,9*), gulasz z szynki (1*), kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli czerwonej, sok

Wtorek 04.02.2020r.

Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9*), kotlet mielony (1,3*), ziemniaki, mizeria (7*), sok, jabłko

Środa 05.01.2020r.

Zupa kapuśniak (1,9*), schab w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z selera i żurawiny (3,9*), kompot

 Czwartek 06.02.2020r.

Zupa pieczarkowa (1,3,7,9*), pieczona pierś z kurczaka w ziołach, ryż, fasolka szparagowa (1,7*), sok, pomarańcza

Piątek 07.02.2020r.

Zupa zacierkowa(1,3,9*), paluszki rybne (1,3,4,7*) ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok

 

 

Jadłospis dla zerówek 10-godzinnych

Poniedziałek 02.02.2020r.

Śniadanie: Chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), kiełbasa szynkowa, sałata, pomidor koktajlowy, herbata

Obiad: Zupa koperkowa (1,7,9*), gulasz z szynki (1*), kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i cebuli czerwonej, sok

Podwieczorek: bułka kajzerka (1,3,7), kiełbasa żywiecka, sałata, ogórek, jabłko, woda

 

  Wtorek 04.02.2020r.
Śniadanie:  Kasza manna na mleku (1,3,7*), chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), polędwica sopocka, sałata, ogórek, herbata z cytryną
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem (1,3,7,9*), kotlet mielony (1,3*), ziemniaki, mizeria (7*), sok, jabłko

Podwieczorek:ciastka owsiane, budyń (7*)

Środa 05.02.2020r.
Śniadanie:  bułka wrocławska z masłem (1,3,7), dżem/miód, ser biały, herbata z cytryną

Obiad: Zupa kapuśniak (1,9*), schab w sosie chrzanowym, ziemniaki, surówka z selera i żurawiny (3,9*), kompot

Podwieczorek: chleb alpejski z masłem (1,3,7*), schab pieczony, rzodkiewka, herbata owocowa

      Czwartek 06.02.2020r.

Śniadanie:  chleb graham z masłem (1,3,7*), ser żółty (7*), herbata z miodem i cytryną

Obiad: Zupa pieczarkowa (1,3,7,9*), pieczona pierś z kurczaka w ziołach, ryż, fasolka szparagowa (1,7*), sok, pomarańcza

  Podwieczorek: zapiekanki  z serem mozzarellą i szynką (1,3,7*), papryka, herbata z cytryna

Piatek 07.02.2020r.

 Śniadanie: chleb baltonowski z masłem (1,3,7*), jajecznica (7*), pomidor, kakao (7*)
 
Obiad:  Zupa zacierkowa(1,3,9*), paluszki rybne (1,3,4,7*) ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, sok
 
Podwieczorekserek waniliowy (7*), chałka
 

Jadłospis może ulec niewielkim zmianom.
*numery oznaczają alergeny występujące w potrawach (patrz wykaz alergenów).